Ranskan Marseillen Islamisoituminen

Ranskan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Marseillessa on arviolta 30-40 % muslimiväestöä vuoden 2014 tilastojen perusteella, mutta…

Ranskan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Marseillessa on arviolta 30-40 % muslimiväestöä vuoden 2014 tilastojen perusteella, mutta määrä on kuitenkin noussut nopeasti ja vuoden 2015 pakolaiskriisin perusteella voimme nyt arvioida, että Marseille on kaupunki, jossa yli 50 % muslimeista on ja monet muut ei-länsimais taustaiset jotka eivät ole muslimeja.

Tämä on johtanut valtavaan väestön muutokseen ja kulttuurin muutokseen;

“Auringonlaskun aikaan muezzinin surullinen itku kaikuu mukulakivikatujen läpi. Islamilainen kirjakauppa rullaa ikkunaluukut alas, kun miehet avaavat olkimattoja kadulla, riisuvat kenkänsä ja polvistuvat rukoilemaan. Naiset peittävät kasvonsa virtaavissa Djellabasissa, kun he kiipeilevät kadulla. väliaikaisen moskeijan kaaria.

Tämän kaupungin pohjoisen kaupunginosan julkisissa asunto projekteissa, joissa kymmenet tuhannet pohjoisafrikkalaiset ja heidän ranskalaissyntyiset jälkeläisensä asuvat niin sanotuissa halventavasti “kani häkeissä”, kohtaus on maallisempi, mutta aivan yhtä vieras itse kuvalle. tämä vauras, suurelta osin roomalaiskatolinen kansakunta.

Joukko työttömiä nuoria, jotka näyttävät synkiltä ja uhmakkailta, matelevat lähellä rikotuilla ikkunoilla varustettuja kerrostaloja. Kerta toisensa jälkeen ryöstetty kirjasto on muutettu linnoituksessa. Muutamat kaupat ja kahvilat, jotka palvelevat naapuruston, barrikadit ikkunansa estääkseen murtovarkaat ja vandaalit.

Yli 2 000 vuoden ajan tämä vilkas Välimeren satamakaupunki on menestynyt rikkaana kulttuuri patana, joka yhdistää peräkkäisiä sukupolvia pakolaisia ​​ja maahanmuuttajia, jotka ovat yhtä erilaisia ​​kuin armenialaiset, vietnamilaiset, mustalaiset ja juutalaiset.”

Elinolot:

“Ei niinkään Félix Pyatissa, jossa lohkot ovat tahrattu noella ja guanolla, rotat kalvavat reikiä jalkakäytävillä ja slummien vuokranantajat ovat täynnä. Täällä keksittiin Marseille Snare, uraauurtava 90-luvun pankkiautomaattikorttien varkausmenetelmä. “Poliitikot älä tule tänne kovin usein”, sanoo 54-vuotias nuorisokouluttaja Nordine Moussa. “Ja he ovat järkyttyneitä, kun he käyvät. Mutta mikään ei muutu.”

Leave a Reply

Translate »